Bahaya Collagen di luar Sana Yang Anda Tidak Tahu - Pengedar Shaklee Johor Bahru, Pengedar Vivix Shaklee Malaysia

Wednesday, August 16, 2017

Bahaya Collagen di luar Sana Yang Anda Tidak Tahu

Siapa pernah makan collagen untuk cantikkan kulit?

Okay kita geng! 

Dulu berkotak-kotak dah collagen habis ditelan. Eh dah macam-macam brand cuba. Pantang nampak iklan, mesti terkesan.

Tapi! Dulu masa beli tak pernah terfikir pun collagen ni dari sumber apa? Halal ke tidak? Ada side effect ke tidak? Kalau makan collagen ni badan boleh serap sepenuhnya ke? Kalau tak serap, penyakit lain pulak dapat nanti. Serious penyakit ni sangat bahaya!

Memang tak pernah terfikir pun yang mungkin collagen ni boleh jadi tak halal dan tak selamat.

Zaman sekarang ni, semua dah senang. Duit ada semua jadi. Orang lain buat bisnes collagen, orang tu pun nak buat. Hantar kilang produce product brand sendiri 
"ehh tolong producekan aku collagen untuk cantik, letak brand name aku sendiri" 
Okay beressss. Ada yang sampai takde sijil Halal pun boleh keluar dekat market.

Korang tau tak, collagen sumber utama dari ayam, lembu, ikan , dan oink oink. Kalau ikan memang tak ada issue halal, confirm halal. Tapi, yang oink oink tu memang terang-terang tak halal. Tapi ayam dengan lembu boleh jadi halal dan juga mungkin boleh jadi tak halal.


Kenapa? Tengok dia sembelih betul ke tidak? Kita pun taktau kan.
So, kalau korang nak beli collagen tanya dulu dekat yang menjual tu,
"kak, collagen ni dari sumber apa? Kalau ayam dengan lembu tu disembelih ikut cara orang Islam tak? Collagen ni dapat diserap sepenuhnya dalam badan ke?" 
Itu pun kalau akak penjual tu boleh jawab, kalau tak? Hmm korang pikir lah sendiri.


"Ala! Jadi nak makan collagen apa sekarang ni?"

Tak apa jangan risau, tunggu next entry.
Kita jawab semua persoalan tu nanti okay.
Semuanya pasti beresssss.

#ingatjeelyingatshaklee
#buildbyme
#superstarzfamily

No comments:

Post a Comment