CAROTOMAX SHAKLEE: Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat - Pengedar Shaklee Johor Bahru, Pengedar Vivix Shaklee Malaysia

Wednesday, August 16, 2017

CAROTOMAX SHAKLEE: Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat

Carotomax Shaklee dihasilkan untuk memenuhi keperluan Vitamin A kepada tubuh badan manusia. Vitamin A adalah micronutrient yang wajib ada untuk digunakan oleh cell badan kita untuk menjalankan fungsi-fungsi kehidupan.



CAROTOMAX SHAKLEE



Tapi! Badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin A dengan sendiri! Jadi, kita perlu mendapatkan Vitamin A dari sumber makanan, dan salah satunya adalah: hati, sumber makanan paling kaya dengan Vitamin A.

Sumber Makanan yang kaya dengan Vitamin A

  • Hati Lembu
  • Hati ayam
  • Hati ikan (cth: minyak hati ikan kod)
Tahukah anda. Hati adalah tempat untuk detox dan toxin banyak berkumpul di hati. Jadi, sangat ber-risiko bagi kita dengan hanya memakan hati (hati lembu, hati ayam, cod liver oil) untuk mendapatkan Vitamin A. Kerana! Dengan secara tak langsung, kita memakan toxin itu bersama! 


Oleh itu, Shaklee sebagai sebuah syarikat yang mementingkan bahan natural, kesihatan, keselamatan, dan keberkesanan terhadap pengguna, Shaklee telah mengambil inisiatif dengan menghasilkan Carotomax Shaklee yang bahan didalamnya lebih selamat daripada sumber Vitamin A yang berasaskan hati haiwan ini. Ia dikenali sebagai Beta Carotene iaitu satu prekursor Vitamin A, dan Beta Carotene didapati selamat untuk pengambilan.

"Vitamin A juga dikenali sebagai Vision Vitamin"

Fungsi Utama Carotomax Shaklee
  • Memperbaiki masalah rabun malam
  • Memperbaiki masalah rabun dekat
  • Memperbaiki masalah mata kering
  • Memperbaiki masalah katarak
  • Memperbaiki masalah eyebags dan dark circle
  • Membantu masalah kulit kering/ kulit gugur
  • Membantu masalah jerawat/akne
  • Menjaga kesihatan mucus membrane
  • Melawan kanser dan oksidasi
  • Menghalang infeksi
  • Mengukuhkan sistem imun badan
  • Perkembangan fetus yang sihat


Antara Symptom seseorang kekurangan Vitamin A:

  • Rabun malam, rabun dekat, kelesuan mata
  • Kelemumur
  • kulit kering/bersisik/berkeping(flaky)
  • Mulut selalu kena ulser
  • Selalu demam/batuk/selesema

Apa yang best sangat Carotomax Shaklee ni?


Selain mengandungi Vitamin A (Beta Carotene ialah prekursor Vitamin A), Carotomax Shaklee juga mengandungi gabungan antioksidan lain yang dipanggil Kumpulan Karotenoid: yang penting untuk mata sihat, kulit cantik dan mucus membrane kekal sihat.


6 Kumpulan Karotenoid ini adalah:

  1. Alpha Carotene
  2. Beta Carotene
  3. Lycopene
  4. Astaxabthin
  5. Lutein
  6. Zeaxanthin

(kesemua Karotenoid  ini sangat bagus untuk mengelak kanser sebab ianya sangat kaya dengan anti-oksidant)

Yang best lagi, 6 karotenoid ini diekstrak dari sumber sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, buah sawit dan dll. Yang pastinya ia bukan dari hati haiwan. Istimewanya lagi, sumber premium dari tumbuhan ini TIADA KOLESTEROL dan FATTY ACID, hebat kan!

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya, dari team #superstarzfamily #buildbyme team yang berpengalaman 20tahun dalam Shaklee dan mempunyai product knowledge tentang Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik
#ingatjeelyingatshaklee


5 comments:

  1. Carotomax ni memang sangat bagus untuk kesihatan mata
    Ramai yang ambil Carotomax untuk atasi masalah Rabun & Silau
    Majoriti lepas ambik Carotomax power mata akan berkurangan
    Alhamdulillah syukur ada Carotomax sebab susah nak cari suplemen yang sesuai untuk masalah mata

    ReplyDelete
  2. Mata sihat, kulit cantik..wow😊😊

    ReplyDelete
  3. Carotomax ni best, untuk jerawat boleh, untuk tidur boleh, masalah rabun boleh..

    ReplyDelete
  4. Kulit pun improve ye bukan untuk mata je vitamin A ni. Hmmm. Tq for sharing. Info baru ni

    ReplyDelete